32 ambassadører på Uego-møte

Pål Fjelde er Brynes Uego-ambassadør. | Foto: Ommund Braut

Bryne-spiller Pål Fjelde og håndballstjernen Steffen Stegavik delte sine erfaringer med andre Uego-ambassadører.

Denne uken var 32 Uego-ambassadører fra ulike idretter, derav 21 fra fotballklubber, samlet til en to timer lang samling på Idrettens Hus.

Prosjektansvarlig for Uego hos NFF Rogaland, Merete Nesvik, hadde et foredrag på omkring halvannen time, der hun fortalte om konseptet med ønske om å inspirere og engasjere klubbene til å jobbe aktivt og målrettet med verdi- og holdningsskapende arbeid i klubbene.

Steffen Stegavik fra Nærbø IL og Pål Fjelde fra Bryne FK fortalte litt om egne erfaringer som Uego-ambassadører i sine klubber. De har begge vært Uego-ambassadører i omkring ett år, og fått til mye bra i klubbene sine i denne perioden. Det å skape endringer er en prosess, men ved å jobbe målrettet med verdiarbeid øker trivsel og skaper bedre miljø i klubbene. Både Nærbø og Bryne har stort fokus på Uego, og merker positive endringer som følge av det.

Les også:
Pål gjør hele Bryne Uego

– NFF Rogalands mål er også å bidra til at flere ungdommer driver med idrett lengre – og at frafallet reduseres. Vi tror at ved å skape bedre miljø og øke trivsel på lagsnivå i klubbene, vil være faktorer som vil være med å hindre noe av frafallet, sier Merete Nesvik.

Julie Berg fra NFF sentralt, Ommund Braut og Trond Edland fra Sparebanken Vest og Uego ungdomsråd var også til stede, samt kretsansvarlig klubbutvikler Geir Støle fra NFF Rogaland.

Neste samling skal være i DNB Arena i mai 2019. Da ønsker vi å samle alle Uego-ambassadørene igjen for å utveksle Uego-erfaringer fra klubbene, slik at vi kan lære av hverandre og få gode tips og ideer.

Se alle nyheter
Uego
35

Klubber

79

Ambassadører

742

Aktive medlemmer

1433

Handlinger